3. Scholten & Baijings

scholtenbaijingdefdefNEWScholten & Baijings
No. 3 van de EH&I Top 25 Dutch Designers 2013
(In 2012: no. 3)

Geboortedatum Stefan Scholten (1972) en Carole Baijings (1973)

Bekendste ontwerpen Dekbedovertrek en theedoeken voor Hay, Colour One project voor Mini Cooper, Shift-kasten voor Pastoe.

Opdrachtgevers HAY, MINI, Van Esch, Gelderland, Pastoe

CV Stefan Scholten en Carole Baijings vormen sinds 2000 een ontwerpduo. Scholten studeerde aan de Degin Academy Eindhoven, Baijings is autodidact. Na de realisatie van diverse projecten waarin zij de grenzen tussen autonoom en toegepast werk hebben afgetast, wordt in hun nieuwe werk meer nadruk gelegd op vormgeving binnen het interieur.

In het Nederlandse productontwerp nemen ze een geheel eigen positie in. Hun werk is minimalistisch maar tegelijkertijd rijk aan detail en zeggingskracht door een ambachtelijke afwerking en een afgewogen maar krachtig kleurpalet.

Scholten & Baijings maakt gebruik van rasters, lichtwerking en grafische vlakverdelingen. Door de duidelijke aandacht voor ambacht en traditie ontstaat er een goede balans tussen ontwerp en functionaliteit.
9-16-eyck-neon-plaid-1
Inmiddels hebben zij een relatie opgebouwd met verschillende opdrachtgevers zoals Van Esch en Gelderland. Delen van hun werk zijn opgenomen in de vaste collecties van Centraal Museum Utrecht, Stedelijk Museum Amsterdam en Nederlands Textiel Museum Tilburg.

Meer op www.scholtenbaijings.com

Terug naar de Top 25 Dutch Designers