5. Marcel Wanders

Marcel Wanders
No. 5 van de EH&I Top 25 Dutch Designers 2013
(In 2012: no. 2)wanders def2NEW

Geboortedatum 2 juli 1963

Bekendste ontwerpen
Zijn eerste ontwerp uit eigen studio, The Knotted Chair, maakte hij in 1996 voor Droog Design en was direct een internationaal succes.

Opdrachtgevers
Hij werkte voor toonaangevende labels als Cappellini, Flos, Moroso, Bisazza en Polifrom.
CV
Marcel Wanders (1963) studeerde cum laude af aan de kunstacademie in Arnhem, en begon zijn loopbaan als industrieel ontwerper. Inmiddels wordt hij wereldwijd geroemd om zijn ‘multidisciplinaire’ manier van ontwerpen, zijn flamboyante presentatiestijl en zijn grensoverschrijdende manier van werken, denken en leven. Dat uit zich in een lange lijst zeer verschillende ontwerpen: van stoelen, tafels en lampen tot stoffen maar ook interieurs van restaurants (Lute suites, Ouderkerk aan de Amstel) en winkels (Villa Moda, Bahrain).

In het buitenland zijn ze misschien nog wel doller op Wanders dan in eigen land, waar hij met zijn flamboyante stijl wel eens botst met het oer-Hollandse adagium ‘doe maar gewoon, dat is gek genoeg’. Wanders heeft een eigen studio in Amsterdam, maar is daarnaast ook art director van het door hem mede-opgerichte Nederlandse label Moooi.

ICrochet Chairnmiddels staan zijn ontwerpen in musea, wordt hij regelmatig genoemd in de top-lijsten van (vooral buitenlandse) kranten en bladen. 

Meer over www.marcelwanders.com en www.moooi.com

Terug naar de Top 25 Dutch Designers