33e stad van Nederland klaar om 1e te worden

Heerlen
U was Heerlen vergeten? Wij ook. Vanaf vandaag verandert dat.

Dankzij een filmpje.

Eerlijk is eerlijk. Heerlen was altijd een van de aanvoerders in de categorie steden waar je – als het ook maar even kon  – in een boogje omheen reed. Hopeloos hoog gepositioneerd, samen met waaigat Den Helder, suffe slaapstad Zoetermeer en het einde van de wereld Delfzijl. Ik kan het weten, want ik ben op een steenworp afstand opgegroeid in het Zuid-Limburgse Geleen. Oók een ex-mijnwerkersmetropool, moeizaam worstelend met een negatief imago. Maar Heerlen (onlangs nog een eervolle tiende plek in het door het AD gepubliceerde overzicht van gevaarlijkste steden van Nederland) vecht terug!

Als u niet naar Heerlen komt, dan komt Heerlen naar u. Bekijk het promotiefilmpje van bureau KesselsKramer:

Wij voorspellen: zelfs de meest hardnekkige Heerlen-ontkenner zal tot inkeer komen. Daal af naar Parkstad Limburg (eufemisme voor het grauwer klinkende Oostelijke Mijnstreek). En sla dan vooral cultuurcentrum Schunck (in het wereldberoemde Glaspaleis van Frits Peutz) niet over.

Maastricht? Kan wel inpakken. Behalve met carnaval, want daarvoor moet u toch echt bij de Tempeleers en niet bij de Winkbülle zijn.

 

 

Dit artikel is geplaatst in VIDEO.