7 Series stoelendans

uitgelicht
Een collega tipte ons over dit vrolijke stopmotion filmpje waarin de fotograaf Leandro Farina stoelendans speelt met de iconische 7 Series van Arne Jacobsen. Met de kaleidoscopische composities verwijst de maker op subtiele wijze naar de legendarische choreograaf Busby Berkeley. De prachtige filmpjes van Berkeley zijn ook echt de moeite waard om eens te bekijken.

On This Day in 1902 on Nowness.com.

De Series 7 werd geïntroduceerd in 1955 en is uitgegroeid tot een van de meest herkenbare silhouetten van het modernisme in de jaren vijftig. Deze populaire serie werd onlangs door Fritz Hansen opgefrist met uitvoeringen in verschillende soorten houtfineer. Daarnaast zijn er negen nieuwe kleuren geïntroduceerd geïnspireerd op het originele palet van Arne Jacobsen.

Dit artikel is geplaatst in VIDEO met de volgende tags , , , , , .